EU-kontroll

EU-kontroll

Du kan bestille og gjennomføre EU-kontroll så tidlig du ønsker, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen. Målet med EU-kontroll er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.  EU-kontroll må utføres av godkjente kontrollører og verksteder, og hos oss er du i trygge hender. Ring oss eller velg ønsket avdeling i oversikten og trykk på Bestill Service for å booke EU-kontroll /PKK.

HVA SJEKKES PÅ EU-KONTROLL?

EU-kontrollen består av to deler, en trafikksikkerhetsdel og en miljødel.

 • I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres blant annet lys, sikt, hjul, belter og bremser
 • I miljødelen måles støy og avgasser

Det er ikke nødvendig å ha med begge sett dekk til kontroll. Er det sommerdekk på bilen, trenger du ikke ta med vinterdekkene. 

RESULTAT KONTROLLEN

Når kontrollen er ferdig vil du motta en kontrollseddel med resultatet. Her vil du blant annet se registrert kilometerstand, neste frist og eventuelle feil og mangler.
Det er viktig at du sjekker kontrollseddelen selv om du har fått godkjent EU-kontrollen.
Har du fått godkjent EU-kontroll kan du bruke kjøretøyet som normalt. Kjøretøyet er godkjent hvis det ikke fikk mangler, eller dersom det fikk mangler med kode 1.

Sjekk kontrollseddelen

Verkstedet registrerer resultatet av EU-kontrollen i våre systemer, men det er viktig at du på kontrollseddelen sjekker:

 • eventuelle feil og mangler med kode 1
 • at riktig kilometerstand er registrert
 • neste frist for EU-kontroll

Husk at en EU-kontroll ikke er en fullstendig tilstandsrapport. Driftssikkerhet og begynnende rustskader fanges for eksempel ikke opp av kontrollen. Dersom du skal selge eller kjøpe et kjøretøy kan det lønne seg å gjøre nærmere undersøkelser. 

Fått mangler med kode 1?

Da må du få manglene rettet så snart som mulig, men det er ikke nødvendig å vise kjøretøyet på etterkontroll. Eksempler på mangler med merknad 1 er at det ikke er refleksvest eller varseltrekant i bilen.

GLEMT EU-KONTROLL?

Hvis kjøretøyet ditt ikke er godkjent innen fristen, kjører du ulovlig.

Står du oppført som eier av et kjøretøy, er det ditt ansvar å sørge for at det blir godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får kjøretøyet bruksforbud, og det kan bli avskiltet dersom du blir stoppet i kontroll.

Hva kan du gjøre om du har glemt fristen?

 • Ønsker du å bruke kjøretøyet, må du bestille time for EU-kontroll og få kjøretøyet godkjent. Husk at det er forbudt å bruke et kjøretøy som ikke er godkjent innen kontrollfristen. Du kan kjøre til verkstedet/kontrollorganet hvis du leverer skiltene på en trafikkstasjon og kjøper prøveskilt.
 • Skal du ikke bruke kjøretøyet, kan du avregistrere det ved å levere skiltene til en trafikkstasjon.
 • Har du ikke mulighet til å ta kjøretøyet til EU-kontroll selv, kan du få noen andre til å gjøre det for deg. Eier må ikke møte til kontrollen.
 • Du kan som hovedregel bare få utsettelse ved alvorlig sykdom, som må dokumenteres med legeerklæring. Les mer om kravene til utsettelse av EU-kontroll.
 • Får du ikke godkjent EU-kontroll innen fristen fordi du for eksempel er alvorlig syk, er i isolasjon eller karantene grunnet koronaviruset, kan du søke om utsettelse.

Autostrada Volvo, Porsgrunn

Tlf: 35 50 50 00

Autostrada Volvo Arendal

Tlf: 37 00 03 00

Porsche Center Porsgrunn

Tlf: 35 55 60 60

Deler og tilbehør

TILBEHØR

Uansett hvilken bil du har finner du riktig tilbehør til bilen din hos oss.

Vi fører alt av originalt tilbehør til våre merker, samt kvalitetsprodukter fra produsenter som eksempelvis Thule og Skiguard. Er du på jakt etter skistativ, sykkelholdere, barneseter eller hundebur vet vi hva som passer din bil best. Du skal være trygg og samtidig føle du har gjort et godt kjøp når du handler tilbehør hos oss. Derfor selger vi kun merker vi vet holder høy kvalitet, til konkurransedyktige priser.

Derfor bør du velge Autostrada

 • Konkurransedyktige priser
 • Spisskompetanse på produktene vi selger
 • Alt av originalt tilbehør til alle våre merker
 • Kun merker og produkter av høy kvalitet

Vi hjelper deg med

 • Personlig veiledning tilpasset din bil og dine behov
 • Barneseter og sikring av barn i bil
 • Hundebur
 • Transportsystemer som skiboks, skistativ, sykkelstativ og takstativ
 • m.m

DELER

Vi hjelper deg med alt av deler til din bil.

Velg originaldeler slik at du får deler som er produsert etter bilfabrikkens spesifikasjoner og kvalitetskrav! Det tryggeste og beste er om vi gjør jobben for deg. Vi gir garanti på vårt arbeide og våre deler. Videre bruker vi kun originaldeler, som sikrer kvaliteten til din bil hele veien.

Originale frontruter -viktigere enn du tror!

I nyere biler er frontruten en viktig del av sikkerhetssystemene og utstyres med antenne, kamera og laser. Herfra styres viktige funksjoner bak sikkerhetssystemer som Driver Alert, autobrems, avstandskontroll og trafikkskiltinformasjon. Hvis du må bytte frontrute som er utstyrt med kamera og laser, må du erstatte den med en som har de samme egenskapene som originalruten vi har utviklet spesielt for din bilmodell. Bilens sikkerhetssystemer er nemlig svært sensitive overfor optiske toleranser, glasstykkelse og vekt.

Polestar effektoptimering for Volvo

Økt effekt. Uten avgift. Samme utslipp. Mer kjøreglede.
Polestars ingeniører har tatt et helhetsgrep for å løfte kjøreopplevelsen til et nytt nivå. Opptil fem nøkkelfunksjoner blir optimalisert for å tilby raskere respons, bedre balanse og mer intuitiv kjøring. Resultatet er en bil som reagerer raskt og forutsigbart, noe som er viktig for alle som liker aktiv kjøring. Den originale garantien og serviceintervallene påvirkes ikke, og heller ikke drivstofforbruket eller utslippsnivåene.

Les mer om Polestar effektoptimering

Volvo Personlig Servicetekniker

EGEN PERSONLIG SERVICETEKNIKER

Hos oss blir du møtt av din egen personlige servicetekniker (PST). Ingen vet mer om bilen din enn ham (kanskje unntatt deg selv). Du kommuniserer direkte med din PST slik at det blir minst mulig misforståelser eller utelatt informasjon.

VOLVO PERSONLIG
SERVICE

Du har fremdeles din egen PST du skal henvende deg til, og som order alt for deg, men forskjellen fra PST til Volvo Personlig Service er at to og to teknikere nå jobber i team på samme verkstedplass. Slik går det raskere for deg som kunde.

ETT
KONTAKTPUNKT

Det er din PST som tar imot deg når du henter og leverer bilen, og som arbeider på den og forklarer hva som er blitt gjort. Du trenger bare å forholde deg til én person, og ja, det er nesten som å ha en egen fastlege for bilen.

Skade og lakk

Star Bilskade håndterer store og små jobber på alle bilmerker. Alt fra lakkskader til oppretting av omfattende skader på personbiler og nyttekjøretøy. 

Star Bil ble etablert i 1991 og er en solid bedrift med 15 ansatte. I januar 2019 ble Autostrada deleier i selskapet. Star Bilskade er skademerkeverksted for Jaguar, Land Rover, Porsche, Volvo, Subaru, Alfa Romeo, Fiat og Jeep.

https://starbilskade.no

Skien

Rødmyrsvingen 66,
3735 Skien

Telefon
35 49 99 09

post@starbilskade.not

Åpningstider
Mandag-Fredag 07.30-16.00

Arendal

Stoavegen 33
4848 Arendal

Telefon
37 03 39 52

agder@starbilskade.no

Åpningstider
Mandag-Fredag 07.30-15.30

Steinsprut og glasskade

Steinsprutskade i frontrute eller glasstak? Vi prøver alltid å reparere skaden først for å spare deg både for tid og penger. 

Venter du for lenge med å reparere en steinsprutskade, eller skaden ikke kan repareres, må frontruten skiftes

Ved alle glasskader tar vi oss av alt papirarbeidet med ditt forsikringsselskap. Kombinerer du reparasjon eller skift av din frontrute med service hos oss sparer du et ekstra verkstedbesøk.

Sensorer

På de fleste modeller er det sensorer i frontruten som må skiftes eller kalibreres ved et ruteskift for at komfort- og sikkerhetssystemer skal fungere. Våre profesjonelle teknikere påser at dette også fungerer optimalt etter reparasjon.

Terje Ødegaard-Brødsjø

Servicemarkedsjef
Autostrada Volvo, Porsgrunn

Cesilie Olsen

Ettermarkedsleder
Autostrada, Skien

Frank Svoboda

Servicemarkedsjef
Autostrada Arendal

Gisle Børte

Servicemarkedsjef
Porsche Center Porsgrunn

Bilpleie

Unn bilen din bilpleie av ypperste kvalitet. Det er ikke bare utsiden av bilen som teller. Innsiden av bilen er like viktig! Ta vare på bilen din som du tar vare på deg selv. Det beste av alt at vi gjør jobben for deg.

Fra innvendig vask til utvendig polering. Vi sørger for at din bil får den beste behandling og bilpleie. Slik holder den seg også bedre i verdi.

Sesongklargjøring

Full shine innvendig og utvendig, inkluderer også hjulskift

4 500,- personbil
5 500,- SUV

Bilpleie

Rens + ozon personbil3500,-
Rens + ozon SUV 3900,-
Lakkrens+rubbing+polering personbil 2990,-
Lakkrens+rubbing+polering SUV 3490,-
Skinnimpregnering 1690,-
Skinnkrem 1200,-

Ved brukte biler eldre enn 6 mnd gis pris ved besiktigelse

Ceramic Guard

–keramisk lakkforsegling
PRISER
6 900,- Liten bil
7 900,- Personbil
8 900,- SUV
For bruktbil tilkommer lakkrens på ca kr 3000,-. Dette kan variere fra bil til bil.
Glassbeskyttelse  1500,-
Rebehandling  1500,-

Sven Sigon

Leder klargjøring
Autostrada Volvo, Porsgrunn

Asle Tollefsen

Kontormedarbeider
Autostrada, Skien

Christian Berntsen

Klargjører
Porsche Center Porsgrunn
Bilpleie

Hvorfor bør du investere i bilpleie?

Bilpleie som behandling av bilens lakk, interiør eller glass gir gevinst på mange områder.

Bilpleie gir gevinst ved salg!

Forskjellen på en behandlet og ubehandlet bruktbil vil som oftest ved salg utgjøre mange tusen kroner. Langt mer enn selve behandlingen koster. Dette gjelder både lakk og interiør.

Det kan være avgjørende for om det blir en handel eller ikke, og særlig avgjørende for om du får den prisen du mener er riktig.

Behandlet bil varer lenger!

For deg som ønsker å ta vare på din bil, er behandling av bilens lakk og interiør av største betydning! Om du har en ny bil, så vil en behandling hos oss gjøre den langt mer motstandsdyktig mot småskader og slitasje enn bilens originale tilstand.

Mange sørger for bilpleie en gang i året. De sparer mange tusen kroner i senere vedlikehold, og nyter godt av en pen og velbehagelig bil, som holder seg slik i mange år, og har høyere annenhåndsverdi en en ubehandlet bil.

Ser du på en lakkert flate under mikroskop, så ser den ut som et månelandskap, dvs. en ujevn overflate full av kratere. At smuss og luftforurensning setter seg fast på en slik overflate er derfor lett å forstå. En lakkflate som er full av smuss, gir ikke den glansen som den burde. Det er umulig å få denne glansen igjen ved vask eller ordinære rensemidler.

Men at du mister glansen er ikke det verste. Smuss og forurensning i kombinasjon med syre i lufta gjør at en oksyderingsprosess starter i lakken. Dette gjør den enda mer matt og uren. Voks og diverse rensemidler makter ikke mye overfor denne prosessen. Det trenges en dyprengjøring med rubbing og polering. Enkelt fortalt slipes det helt ytterste lakklaget ned til originalfargen vises. Denne overflaten beskyttes så gjennom rubbing og spesialpolering

Med riktig bilpleie blir bilen “ny” igjen!

Har du en bil som er noen år gammel, er det en ekstra god grunn til å behandle den. Vi opplever stadig at eldre biler får ett nytt utseende, både innvendig og utvendig. F.eks. vil en innvendig tekstilrens med impregnering skape en nyhetsfølelse selv i en eldre bil.

Dette skaper nye verdier og opplevelser. Din bil vil også få et lengre og bedre liv, parallelt med at din lommebok også vil være mer fornøyd.

Se oversikt over våre avdelinger

Følg oss på facebook

Dekk og dekkhotell

Opptar hjulene dine verdifull plass i bod eller garasje? Er du lei av kø i forbindelse med hjulskift? Da er dekkhotell løsningen for deg!

Dine fordeler som dekkhotell kunde hos oss:

 • Lagring frem til neste hjulskift
 • Innkalling og prioritering ved dekkaktivitet
 • Hjulskift med riktig tiltrekkningsmoment
 • Kontroll av lufttrykk
 • Nullstille dekktrykksensorer
 • Kontroll av mønsterdybde og gummikvalitet
 • Kontroll av dekk for skader og ujevn slitasje
 • Rengjøring av felger og dekk
 • Forsikring av hjulene under lagring

Sommerdekk og vinterdekk

Egenskapene til sommer- og vinterdekk er svært forskjellige. Gummiblandingen og slitemønstret er nøye tilpasset sesongen og det er ikke mulig å lage et dekk som fungerer like godt og like sikkert året rundt.

Mange tror feilaktig at vinterdekk bare er nødvendig hvis det er snø eller sludd, men skjæringspunktet går allerede ved en temperatur på ca 7 °C. Derfor bør du bytte til vinterdekk i god tid hvis du ønsker maksimal sikkerhet ved bremsing og akselerasjon.

Dekkhotell

Fra kr
950,-

Gummi

Gummi eldes i bruk, noe som i hovedsak skyldes oksidering og påvirkning av ytre faktorer. DOT-merkingen på dekksiden oppgir hvor dekket er produsert og hvor gammelt det er. Tallene 0314 betyr for eksempel at dekket er produsert i uke 3 i 2014. Så selv om dekkene ser fine ut, kan gamle dekk gi dårligere veigrep. Med årene hardner dekkenes gummiblanding, og dermed blir de mindre sikre på veien. Det anbefales derfor ikke å bruke dekk i mer enn maks seks år.

Bestill service Porsche Center

Registrer service

Bestill verksted Porsche

1) Velg servicetype eller ring oss direkte på 35 55 60 60

Bestill service Autostrada Skien

Registrer service

Bestill verksted Autostrada Skien

1) Velg servicetype eller ring oss direkte på 35 58 70 78

Service og verksted

Volvo 2.0 Originalservice

I våre bilanlegg i Skien og Porsgrunn har vi det som kanskje er Norges beste bilverksteder. Alle typer reparasjoner, EU-kontroll og servicer utføres av vårt team med fagutdannede teknikere.

Vi har sertifiserte Volvo, Jaguar, Range Rover, Land Rover, Alfa Romeo, Jeep, Fiat og Subaru-mekanikere, som også kan betjene blant annet BMW, Mercedes Benz, VW, Ford og Audi. Foruten service håndterer vi også alt av oppretting av karosseri og lakkskader på alle bilmerker.

Vi har verksted sertifisert for Fiat bobiler inntil 3500kg.

På tide med EU-kontroll? Få den utført hos en av våre verksteder.

Autostrada Skien

Tlf 35 58 70 70

Porsche Center Porsgrunn

Tlf 35 55 60 60

Autostrada Volvo Arendal

Tlf 37 00 03 00

Autostrada Volvo, Porsgrunn

Tlf 35 50 50 00

Service

Serviceverksted
-EU-kontroll
-Skrur på alle bilmerker
-Skade og lakk
-Rutebytting
-Deler og tilbehør
-Bilpleie
-Smart Repair
-Dekkhotell
-Levering på døra