Skip to content

Jaguar XE

Nydesignet sportssedan
Fra kr

654.900,-

gjelder XE 2.0D 180hk RWD Auto S

Det muskuløse uttrykket til Jaguar XE er instinktivt iøynefallende og aksentuerer dens stilige tilstedeværelse. LED frontlys med signatur DRL, den brede grillen og dynamiske støtfangeren foran understreker bilens dominante profil.

XE lanseres med et nytt elektrifisert drivlinjealternativ, og kommer med 2,0 liters firesylindrede dieselmotorer, tilgjengelig med den nyeste mildhybrid-teknologien, for forbedret effektivitet. Det avanserte MHEV-systemet bruker en startgenerator i motorrommet, for å samle energi som vanligvis ville gått tapt ved bremsing. Energien lagres i et 48V litiumsbatteri plassert under bagasjerommet. Den lagrede energien blir deretter omgjort til bruksenergi ved akselerasjon, samtidig som den fører til et mer drivstoffseffektivt start og stopp-system,

204hk 2,0 liters diesel mild hybrid, 24hk kraftigere enn motorene de erstatter. Den nye modellen har reduserte utslipp og forbedret drivstofføkonomi.

Alle de nye XE-modellene er tilgjengelige med Jaguars åtte-trinns automatgir, og bak, -eller firehjulsdrift. Hele drivlinjeserien er:

Diesel

204PS MHEV 2,0-liter firesylindret turbo, åtte-trinns automatgir, RWD / AWD

Bensin

250PS 2,0-liter firesylindret turbo, åtte-trinns automatgir, RWD / AWD
300PS 2,0-liter firesylindret turbo, åtte-trinns automatgir, AWD

0-100 km/t tar kun 5,9 sekunder med 300PS motoren

Jaguar XE

Design

Nye Jaguar XE leveres med oppdatert eksteriør og interiør, med nøye utvalgte materialer.

Jaguar XE teknologi

Teknologi

XE lanseres med Jaguars nyeste Pivi Pro infotainment-system, muligheter for SOTA-oppdateringer, PM2.5 luftfiltrering og en rekke kjøretøysystemer for optimal komfort og kjøreytelse.

Jaguar sitt nye Infotainmentsystem, Pivi Pro, blir tildelt SMARTBEST 2020-prisen fra den prestisjetunge biljuryen AUTOBEST.

Alle XE-modellene er tilgjengelige med Black Exterior Pack, og du kan velge mellom S, SE og HSE spesifikasjonspakker, alle tilgjengelige som R-Dynamic.

Jaguar XE all wheel drive
ALL WHEEL DRIVE
XEs All Wheel Drive system bedrer ytelsen og kontrollen av bilen. Bilen er utstyrt med programvaren Intelligent Driveline Dynamics (IDD) og IDD analyserer de faktiske veiforholdene og fordeler kraften mellom hjulene for å bidra til å sikre dynamiske kjøreegenskaper på alle underlag.
ADAPTIVE SURFACE RESPONSE
Vår terrengresponsteknologi, Adaptive Surface Respons (AdSR) arbeider sammen med All Wheel Drive for å sikre problemfri kjøring under vanskelige føreforhold. AdSR gjenkjenner forskjellen mellom ulike underlag og tilpasser XEs gasspedalrespons for å sikre stabil kjøring på ulike underlag, som gras, grus eller snø.
HJULOPPHENG
XFs sofistikerte for- og bakhjulsopphengsystemer utvider den dynamiske kapasiteten. Passive Sports Suspension2 gir stivere fjærer og unik servohjelp – noe som bidrar til XEs kvikke kjørestil.

EURO NCAP
KLASSELEDENDE RANGERING

XE fikk 5 stjerner for sikkerhet og er offisielt den sikreste bilen i kategorien store familiebiler, og mottok prisen for «Best in Class» i Euro NCAPs prestisjefylte kåring i 2015. 

For å oppnå klasseledende sikkerhetsnivåer og 5 stjerner i Euro NCAPs tester, måtte XE levere enestående kollisjonsbeskyttelse, få høye poengsummer i alle kategorier, inkludert passasjer- og fotgjengersikkerhet. 

XE er utstyrt med en rekke aktive sikkerhetssystemer, inkludert nødbremsing, noe som gir et enda høyere sikkerhetsnivå.

Se alle Jaguar-modeller

Følg oss på Facebook

BeskrivelseTypeInfoLast ned
ModellutvalgLink-
BrosjyreLink-
Bygg din XELink-
Fra kr

654.900,-

gjelder XE 2.0D 180hk RWD Auto S
BeskrivelseTypeInfoLast ned
ModellutvalgLink-
BrosjyreLink-
Bygg din XELink-